Translate

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Υγρό κέικ σοκολάτας με κόκκινη επικάλυψη!


Υλικά

Για το κέικ θέλουμε(περίπου 12 μερίδες)

250 γρ κουβερτούρα 55%-60%
250 γρ βούτυρο αγελάδος
220 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ κακάο 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουτερ κοφτό
1 βανίλια με γεύση λεμόνι
ξύσμα από ένα λεμόνι
Προαιρετικά 12 μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας 


Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Η λαμαρίνα να μπει μία σκάλα πιο κάτω απο την μέση του φούρνου σας.Παίρνουμε ένα τσέρκι διαστ.περίπου 24 εκ. το βουτυρώνετε ή το αλείφετε με λίγο σπορέλαιο και το ραντίζεται με κακάο. Αυτό βοηθάει όταν φτιάχνετε μαύρα παντεσπάνια ή μαύρα κέικ να παραμένουν τριγύρω μαύρα κι όχι λευκά κι απο μέσα μαύρα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε όλο το τσέρκι στην κατάψυξη. Αυτό βοηθάει πολύ στο να ξεκολλάει πιο εύκολα το γλυκό μας...Είπαμε θα τα λέμε όλα τα μυστικά!

Εκτέλεση

τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα βαθύ μπολ αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε κομματάκι και την λιώνουμε σε μικροκύμματα στα 600 W για περίπου 2 λεπτά..την παρακολουθούμε και την ανακατεύουμε.Αλλιώς μπεν μαρί.
Στον κάδο του μίξερ,χτυπάμε το βούτυρο το οποίο έχει μαλακώσει πάρα πολύ μαζί με την ζάχαρη,μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα.Χωρις να σταματήσουμε το χτύπημα σπάμε ένα ένα τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας .Στην συνέχεια ρίχνουμε και την κουβερτούρα μαζί με την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.Στην συνέχεια ρίχνουμε το κοσκινισμένο το αλευράκι και μαζί, τη βανίλια, το ξύσμα  και το μπέικιν  .Το μπέικιν μπαίνει πάντοτε τελευταίο γιατί από την ώρα που το ρίχνουμε η ενέργεια φουσκώματος διαρκεί 20 λεπτά.
Αμέσως λοιπόν το ρίχνουμε όλο το μείγμα στο τσέρκι μας που ήταν στην κατάψυξη και σε περίπτωση που θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια λευκής κουβερτούρας περιμετρικά στις άκρες του τσέρκι.δεν ανακατεύουμε απλά τις βυθίζουμε με ένα μαχαιράκι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.Αέρα και πάντοτε το κοιτάμε ίσως χρειαστεί 35 λεπτά με βάση το φούρνο μας.
Αυτή τη μορφή έχει μετά το ψήσιμο.Βλέπετε διάσπαρτες τις λευκές σοκολάτες;Να έχετε υπ'όψιν πως το γλυκό μόλις βγει είναι λίγο υγρό-μαλακό στο εσωτερικό του.Αφήστε το να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε.Πάμε να φτιάξουμε την επικάλυψη.

Υλικά
κόκκινης επικάλυψης

μια morfat cream από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά 250γρ
4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
κόκκινο χρώμα ( εγώ να πω την αλήθεια ψωνίζω από τον Καναδό κάτω στα λουλουδάδικά )πολύ καλή τιμή το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ορατότατο το αποτέλεσμα.
Τοποθετήστε όσο χρώμα θέλετε,εσείς ξέρετε πόσο έντονο θέλετε να το κάνετε...

Εκτέλεση

Σ'ένα τάπερ τοποθετείτε όλα τα υλικά και τα δουλεύετε με ένα μαστίγιο ζαχαροπλαστικής.θα δείτε πόσο λεία θα γίνει η κρέμα σας...άμα η δείτε λίγο πηκτή προσθέστε κι άλλο ζαχαρούχο...όλα με μέτρο όμως...
να την η κρέμα μας...
την ρίχνουμε ακριβώς στο κέντρο από το κέικ μας και με μία σπατουλίτσα της δίνουμε μορφή...Μπορείτε στο κέντρο να τρίψετε και λίγη κουβερτούλα ή κομματάκια από ξηρούς καρπούς...Βάλτε την στο ψυγείο και σε μία ώρα προσφέρετέ την..Είναι υπέροχο γλυκό για συνεστιάσεις και παρτάκια γιατί όσο κάθεται εκτός ψυγείου, τόσο πιο μαλακή και ρευστή γίνεται!!!! 
Κανείς ένα κομμάτι;;;;


25 σχόλια:

  1. Ιωαννα φαινεται πολυ εντυπωσιακο και νοστιμο!!! Σε σχημα καρδιας γινεται και ωραια τουρτα για του Αγιου Βαλεντινου :)

    Καλη αρχη στο μπλογκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ρθει και η ώρα του Αγίου Βαλεντίνου....

      Διαγραφή
  2. Με γειά...με γειά!!! Καλορίζικο αδερφή το νέο μπλογκ!!!!! Η καλύτερη αρχή με την θεϊκή τούρτα σου!!!!!!!!!!
    Φρόντισε να την ξαναφτιάξεις γιατί δεν προλάβαμε ούτε μισό κομματάκι!!!!!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα μας καταπλήξεις με τις νοστιμιές που θα φτιάξεις!!!!! Περιμένουμε πολλές και καλές συνταγές!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα περιμένω μέλη σαν εσένα..κανένας δεν θα τις δοκιμάσει να τις φτιάξει..χαχχαχ!!!!φιλάκια σ'αγαπώ και σε πειράζω!!!!

      Διαγραφή
    2. Βαλε και μια συνταγη για αχνιστα μυδια, να δεις, πρωτη θα΄ναι η αδερφουλα σου :):):)

      Διαγραφή
  3. Εκεί έχω κάτι άλλο... αποφεύγουμε το μαύρο χρώμα εκείνη τη μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή στο νέο σου μπλογκ.Γνωρίζω την αγάπη σου και την επιδεξιότητα σου στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική οπότε ξέρω καλά ότι θα απολαύσουμε απίθανες γεύσεις μέσα από τις συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλορύζικο :) :)
    έψαχνα μια συνταγή τέτοια.. ελπίζω μέσα στη βδομάδα να το δοκιμάσω.. αν όχι την άλλη σίγουρα :) :)
    την καλησπέρα μου :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να την κάνεις και μάλιστα άμα με χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου.στείλε μου το e-mail σου και σου στέλνω το τηλέφωνό μ
      manassiioanna@yahoo.gr

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα! Θέλω ένα κομμάτι, να μη σου πω και δυο!! Τέλειο φαίνεται, αλλά θα σκάσω αν δεν μάθω ποιος είναι ο Καναδός στα λουλουδάδικα!!! χαχαχα Σε ποια περιοχή βρίσκεται;;;; Φιλιά Πολλά και μόλις φτιάξω το κεκάκι σου θα σου πω αν μου πέτυχε !
    υ.γ. Αν δεν βρω τον Καναδό από που αλλού θα πάρω χρώμα ζαχαροπλαστικής; πουλάνε στα σούπερ μάρκετ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οχι μην τα εμπιστευτείς..ποτέ δε μου βγείτε έντονο το χρώμα,ειδικά στο ψήσιμο.

    ΚΑΝΑΔΑΣ (Γεωργαλάς Ευστάθιος Β.)

    Κατάστημα Ειδών Πάρτυ
    Βασιλέως Ηρακλείου 27, Θεσσαλονίκη, 54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Τηλέφωνο : 2310242825
    πού ναξερε οτι του κάνω τέτοια διαφήμιση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλορίζικη η αρχή, όλο γλύκα είναι!

    Πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι πρωτότυπο όμως βατό και στη τσέπη και στην εκτέλεση!

      Διαγραφή
  9. καλορίζικο!!!
    με αγαπημένη γεύση ξεκίνησες!!! σλουρπ!!!
    θα σε τοποθετήσω ως πειρασμό κάπου στα "ψιλά γράμματα"
    ως "blog προς αποφυγήν!!!....

    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπώ..θα είναι και τέλειο για χριστουγεννιάτικο πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκεί θα κάνουμε κάποια άλλα πραγματάκια..όμορφα και εποχιακά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή και νόστιμη αρχή, γλυκιά κόρη των γονιών σου!
    Άντε και περιμέναμε μάλλον καιρό για να μας δίνεις όσο μαθαίνεις!
    Αυτό με το χρώμα που λες πως δεν δίνει πάντα το προσδοκόμενο αποτέλεσμα, το έχω δει και ξαναδεί πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι είναι αλήθεια...γι'αυτό και σας λέω όπου μπορείται να προμηθευτείτε τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  12. Ουάου .....αυτό κι αν είναι καλή αρχή. Μας ξελίγωσες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φαντάσου τί τραβάνε τα γειτονάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχο το γλυκό αλλά μια ερώτηση: Πού ακριβώς είναι ο Καναδός στα λουλουδάδικα που έχει χρώματα ζαχαροπλαστικής;;;;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή